Menu Zavřeno

Test a výběr 10 nejlepších remosek + Jak vybrat remosku

Remoska (též pečící pánev) je malou elektrickou troubou, která je snadno přenositelná. Můžete ji znát z dob socialismu, protože vznikala v dobách socialistického Československa. Remoska je totiž českým vynálezem, který se znovu stává populárním.

Vymyslel ji Oldřich Homuta a Remoska je českým vynálezem, který vznikal v Praze.

Současné remosky jsou moderní přenositelnou troubou, která je vybavená ohřevem shora. Její velikost není tolik odlišná od klasických pánví nebo různých hrnců.

Remoska je populární hlavně kvůli své přenositelnosti. Díky tomu se hodí jak do domácnosti, tak i na různé cestování, protože ji využijete s rodinou při kempování. Dá se bezpečně napájet i z autobaterie.

Pečící pánev toho zvládne hodně. Umí tedy nejen vařit, ale i smažit, grilovat, dusit, a dokonce v ní i upečete kuře, vepřové kotlety nebo i moučník. Je to praktický spotřebič nejen do domácí kuchyně, ale i do improvizované kuchyně na cestách. Díky jejím výhodám tedy není pochyb, že se stává v poslední době zase populárním přístrojem.

Výhodou pečící pánve je například fakt, že je mnohem úspornější, menší a efektivnější než klasická trouba na pečení a oproti běžné pánvi se vám jídlo na ni nepřipálí a navíc je schopna fungovat samostatně a nepotřebujte k ní žádný externí ohřívač.

V dnešní době můžete na trhu zakoupit již mnoho modelů pečících pánví nejen od firmy Remoska, ale i od ostatních výrobců, a proto jejich výběr nemusí být úplně jednoduchý.

7 důvodů pro remosku

Proč si zvolit remosku pro pečení, smažení a vaření? Zde uvádíme 7 důvodů proč si musíte zakoupit tento úžasný spotřebič do vaší kuchyně:

  • Lze v ní péct, vařit, smažit, dusit, zapékat
  • Jídlo nelze připálit
  • Má všestranné použití
  • Pokrmy se nepřepalují, a tudíž jsou zdravé
  • Lze ji použít i mimo domov
  • Jídla jsou měkká a nevysušená
  • Jídla si lépe zachovají chuť a aroma

10 nejlepších pečících pánví

V tomto srovnání jsme pro vás vybrali 10 nejlepších modelů remosek. Udělali jsme analýzu všech dostupných modelů na trhu. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější a nejlepší remosky, které jsou nejlépe hodnocené od zákazníků. V tabulce níže najdete 10 nejlepších remosek včetně důležitých parametrů. Tabulku si můžete řadit podle svých preferencí. Můžete si tak například seřadit tabulku od nejlevnějších remosek.

NázevVzhledPříkon (W) tooltipObjem (v l)Nastavitelná teplotaSpínač vypnutí / zapnutíOrientační cena (s DPH)Dostupnost
Remoska R 22 GrandRemoska R 22 Grand5804NeAno2460Zobrazit v obchodech
ETA Pečenka 0133 90000ETA Pečenka 0133 900004754,3NeAno2413Zobrazit v obchodech
Remoska R 21F TC ORIGINALRemoska R 21F TC ORIGINAL4002NeAno2467Zobrazit v obchodech
Remoska R 22F GrandRemoska R 22F Grand5804NeAno2899Zobrazit v obchodech
Remoska R 21 originalRemoska R 21 original4002NeAno2199Zobrazit v obchodech
ETA Pečenka Max 0133 90010ETA Pečenka Max 0133 900104754,3NeAno2995Zobrazit v obchodech
ETA Pečenka MINI 1133 90000ETA Pečenka MINI 1133 900004753NeAno2599Zobrazit v obchodech
ETA Festa 0161ETA Festa 016112003AnoAno998Zobrazit v obchodech
Clatronic PP 3570Clatronic PP 357015002,77NeAno972Zobrazit v obchodech
Guzzanti GZ 610Guzzanti GZ 61020005,5AnoAno1066Zobrazit v obchodech

Části remosky

Z jakých částí se skládá remoska? Pečící pánve se skládájí z odnímatelného víka, hrnce (pánve) a stojánku.

Odnímatelné víko – tato část je tím nejdůležitějším na remosce. V tomto víku je zabudována topná spirála, která dokáže vše na pánvi zahřát. Díky ní si tak připravíte jídlo nezávisle na jiných spotřebičích. Stačí vám k tomu jen elektrická energie. Odnímatelná víka bývaji vybavena praktickými držadly vyrobených z plastu. Díky tomu se o ně při vaření nespálíte.

Hrnec / pánev – V této části dochází k přípravě jídla a pokrmů. Hrnec je vybaven praktickými madly pro pohdlné přenášení. Většinou bývá vyroben z hliníku. Vnitřní povrch, kde probíhá příprava pokrmů, bývá vyroben z teflonu. Teflon je dosud nejlepším materiálem pro vaření, pečení a smažení, protože se vám na něm většina jídel díky jeho vlastnostem nepřípálí a nepřichytí.

Stojánek – Třetí a zároveń poslední část na remosce. Stojánky mohou být vyrobeny buď z tvrzeného plastu nebo z oceli. Do stojánku pohodlně dáte hrnec s víkem. Stojánek oddělí podklad od rozápelené pánve. Bez použití stojánku byste si mohli zničit například kuchyňskou linku, protože rozpálená pečící pánev bude dosahovat vysokých teplot.

Jak vybrat remosku

Při výběru vhodného modelu remosky je nutné myslet na řadu důležitých parametrů. Je důležité myslet na parametry jako je cena, příkon, velikost, objem a další. Před tím, než remosku nakoupíte, je důležité mít ty nejlepší informace pro koupi ideálního přístroje. Proto vám přinášíme ucelený návod na to, jak vybrat remosku. V následující části si společně projdeme všechny parametry.

Cena remosky

Cena je velice důležitým parametrem při výběru vhodného modelu remosky. Mnoho lidí porovnává remosku s klasickými troubami. A podstatnou výhodou remosky je oproti troubě její cena. Při výběru vhodné remosky si můžete vybrat z mnoha značek. Pokud nebudete trvat na originální značce Remoska, můžete si zakoupit i alternativní a často i levnější značky.

Nyní se pojďme podívat na to, v jakých cenových hladinách se jednotlivé modely pečících pánví a remosek pohybují.

Cenová hladina do 1 000 Kč

V této cenové hladině zakoupíte řadu levných modelů, které mohou mít menší objem a horší vzhled. Také zpracování některých modelů může pokulhávat v této cenové kategorii. Příkon u těchto model bývá kolem 700 W.

Cenová kategorie od 1 000 Kč do 2 000 Kč

V této cenové kategorii zakoupíte již o něco lepší modely s lepším zpracováním a s větším objemem. Sice zde nekoupíte originální Remosky, ale i tak zde zakoupíte docela slušné modely, které vám rozhodně neudělají ostudu.

Cena 2 000 Kč a více

Zde se nacházíme již v prakticky nejdražší cenové hladině. V této kategorii již zakoupíte i originální modely značky Remoska. Setkáte se zde s vyšším výkonem, moderním vzhledem a vyšším objemem. Můžete si vybírat z různých barev a tvarů remosek. Pokud se podívám dále a to nad hladinu 3 000 Kč, tak narazíte na modely, které svojí konstrukcí dokáží velice efektivně využít příkon a nabídnou tak rychlé pečení i s malým příkonem, což je značnou úsporou pro vaši peněženku.

Tvar remosky

U remosek se nejčastěji setkáte se 3 tvary. Nejčastěji to jsou kulaté, čtvercové a obdélníkové modely remosek.

  • Kulatá remoska – jídlo se vám nepřichytává v rozích
  • Čtvercová remoska – hezký design, nevýhodou může být přichytávání v rozích
  • Obdélníková remoska – též hezký design, prakticky se moc neliší od čtvercového provedení

Objem

Objem je důležitým parametrem při výběru remosky. Odvíjí se od něho celková velikost pánve, a to je důležité zejména pokud budete s remoskou často cestovat.

U objemu je také důležité zohlednit to, pro kolik lidí budete připravovat pokrmy. Pro rodinu s počtem 3-4 lidí se hodí objem kolem 4 litrů.

Hmotnost

Hmotnost se odvíjí od objemu, velikosti a tvaru remosky. Hmotnosti je důležité věnovat pozornost zejména pokud s ní chcete často cestovat.

Proto myslete na hmotnost, abyste neměli příliš mnoho starostí při cestování a kempování s příliš těžkým předmětem.

Velikost

Po objemu a hmotnosti je velikost dalším důležitým parametrem. Od objemu se odvíjí velikost celé pánve. Na velikost myslete zejména tehdy, pokud plánujete hodně cestovat. U velikosti je nutné myslet na správnou šířku, výšku a hloubku pečící pánve.

Příkon

Příkon se udává ve Wattech. Je jedním z velice důležitých parametrů při výběru nové remosky.

Obecně platí, že čím větší budete mít objem, tím je i větší příkon daného modelu.

Čím větší máte příkon, tím větší je spotřeba elektrické energie u daného výrobku. Tudíž pokud nechcete zbytečně platit hodně peněz za elektrickou energii, vybírejte model, který je energeticky efektivní.

Lze narazit na remosky s příkonem od cca 300 W až do cca 1 800 W.

Napájení remosky probíhá klasicky ze zásuvky. Pokud jste na cestách, tak lze využít i napájení za pomocí měničů z 12 V a 24 V na 230 V.

Funkce

Hlavním účelem pečící pánve je péct, smažit, vařit a dusit. U remosek a pečících pánví se můžete setkat s několika funkcemi. Od počtu funkcí se odvíjí i cena a daný příkon.

S jakými funkcemi se nejčastěji setkáme?

  • Časovač (minutka) – časovač je velmi užitečnou funkcí, protože si můžete nastavit, jak dlouho bude pečící pánev provádět proces přípravy pokrmu
  • Displej – Displej vám usnadní nastavení teploty, časovače a dalších funkcí, kterými může být daný model remosky vybaven.
  • Nastavitelná teplota – Umožňuje vám pohodlně přednastavit teplotu na kterou budete péct / smažit / vařit. Toto nastavení jistě každý zná z pečící trouby.

Čištění pánve

Snadné čištění je jedním z faktorů, kterým je dobré přiřadit též jistou důležitost. Rozhodně neplatí, že by se všechny pečící pánve dali jednoduše umýt ve vaší myčce. Při výběru tedy myslete na to, zda daný výrobce udává možnost umývání v myčce.

Většina pánví u bývá vyrobena z teflonu, a proto není dobré používat kovové a ostré nástroje při jejím čištění.

Jak používat remosku

Jak správně používat remosku? Remoska kuchyňským spotřebiče pro mnoho použití. S tímto přístroje lze pohodlně grilovat, smažit, péct, dusit atd.

Při přípravě jídla na pečící pánvi není nutné ji jakkoli předehřívat. Při míchání rozhodně nepoužívejte ostré nástroje a příbory. Nejlépe uděláte, pokud použijete dřevěné nástroje na míchání.

Víko, které je napájeno elektrickou energií, nikdy neponořujte do vody a nevkládejte ho do myčky. Je nutné ho umýt pouze lehce namočeným hadrem.

Teplá část víka by měla vždy směřovat směrem nahoru.

Značky pečících pánví

Jaké jsou dostupné značky pečících pánví na našem trhu? Pojďme se podívat na ty nejdůležitější. Povíme si o tom, jak vznikli a co od nich můžete očekávat u pečících pánví.

Remoska

Remoska je známou značkou a tento název se již vžil jako všeobecné označení pro pečící pánve. Někteří lidé pečící pánvi neřeknou jinak než remoska. Název remoska je už hodně dlouho vžitý, protože remosky tu jsou s námi již po několik desítek let. Remoska se začala sériově vyrábět cca v roce 1957 v Kostelci nad Černými lesy. Název Remoska je odvozen od tehdejšího státního podniku REMOS. Po pádu socialismu se na remosky téměř zapomnělo. V roce 1994 byla založena firma Remoska, která navázala na úspěšnou výrobu originálních Remosek. Originální Remosky jsou velice oblíbené nejen v Česku, ale i v zahraničí. Hodně populární jsou například ve Velké Británii, a dokonce i v USA, Kanadě, Austrálii nebo Německu. Firma doteď vyrobila již více jak 3 miliony kusů originálních modelů Remosek. Originálních Remosek najdeme na našem českém trhu v několika variantách.

ETA

Kdo by neznal českou značku ETA? Mnozí z nás si ji pamatujeme si jako výrobce vysavačů. Tato firma se dnes zabývá výrobou mnoha domácích spotřebičů včetně pečících pánví. S pečícími pánvemi ETA si dopřejete skvělá a chutná jídla, která rozhodně nebudou připálená. Umí toho doopravdy hodně a pokud hledáte dobrý poměr cena / výkon a hezký design, pak jsou pečící pánve od značky ETA vhodnou volbou. U značky ETA se setkáte zejména s modelovými řadami ETA Pečenka, ETA Festa a ETA Piesta.

Clatronic

Clatronic je na našem trhu již známou značkou po několik let, která si získala na oblibě u českých zákazníků. Můžete si u ní zakoupit jak velmi levné pečící pánve, tak i kvalitní modelovou řadu. U značky Clatronic si tak každý najde model, který bude přesně pro něj. Hlavními cíli této značky jsou kvalita a atraktivní design. Díky těmto prioritám si zakoupíte vzhledné modely, která vám budou sloužit po mnoho let.

Guzzanti

Pečící pánve od značky Guzzanti jsou vyráběny zejména jak vysoce výkonné modely. Tyto pánve od značky Guzzanti mají k dispozici různé funkce, jako je například nastavitelná teplota, časovač a mnoho dalšího.

Tristar

Od značky Tristar zakoupíte velice cenově dostupní pečící pánve. Pokud chcete základní modely, která mají za hlavní cíl péct, smažit, vařit a dusit, tak vám budou modely od značky Tristar plně stačit.

Concept

Značka Concept je česká. Počátky této značky sahají do roku 1991. Zabývá se prodejem domácích spotřebičů. Stala se též dodavatelem domácích spotřebičů včetně pečících pánví na český trh. Od značky Concept v současnosti zakoupíte pečící pánev s dobrými parametry. Tyto výrobky se vyznačují příznivou cenou a jednoduchým ovládáním.

Závěrem

Vybrání vhodné remosky nakonec nebylo tak složité. Při výběru remosky myslete na vhodnou velikost, objem, cenu, příkon a funkce.

Doufáme, že jsme vám s pomohli s tím, jak vybrat tu nejlepší a nejvýhodnější remosku. Přejeme vám mnoho chutných uvařených jídel a pokrmů nejen pro vás, ale i pro vaši rodinu a přátel. Z vaší nové pečící pánve se stane skvělý pomocník nejen u vás doma v kuchyni, ale i na cestách při kempování. Pečící pánev je doopravdy skvělým pomocníkem, který má mnoho využití.

Test a výběr 10 nejlepších remosek + Jak vybrat remosku
5 (100%) 1 vote