Vyhledejte produkty, recenze nebo články

Školní pomůcky Pilot: Připravte se včas na nový školní rok

Školní potřeby Pilot

5/5
Gumovatelná pera značky Pilot
nejen do školy
5/5
Gumovatelné popisovače Pilot
5/5
Gumovatelné mikrotužky od značky Pilot
5/5
Gumovatelné fixky od značky Pilot
5/5
Gumovatelné zvýrazňovače od značky Pilot, různé barvy
5/5
Korekční prostředky a pásky od značky Pilot

Před více než sto lety se dva strojní inženýři a profesoři z Japonska rozhodli založit společnost vyrábějící plnící pera. Vedla je k tomu fascinace z vynálezů plnících per, které tehdy kvůli možnosti tekutého inkoustu nazývali jako štětce na 10 000 let. Od té doby se společnost Pilot probojovala na celosvětový trh s psacími potřebami a získává si stále více příznivců. K nejzásadnějším produktům se řadí řada FriXion nabízející gumovatelná pera a fixy.

Pilot: Výběr nejlepší produktů značky Pilot nejen do školy

NázevVzhledOrientační cena (s DPH)Dostupnost
Pilot 2064 FriXion Ball modrýŠkolní potřeby Pilot Pilot 2064 FriXion Ball modrý53Zobrazit v obchodech
Pilot 2062 FriXion Ball Clicker světle modrýŠkolní potřeby Pilot Pilot 2062 FriXion Ball Clicker světle modrý53Zobrazit v obchodech
Pilot Roller 2058 Frixion Point modrýŠkolní potřeby Pilot Pilot Roller 2058 Frixion Point modrý53Zobrazit v obchodech
Pilot 2061 FriXion Clicker černýŠkolní potřeby Pilot Pilot 2061 FriXion Clicker černý69Zobrazit v obchodech
Pilot Frixion 4104 černýŠkolní potřeby Pilot Pilot Frixion 4104 černý27Zobrazit v obchodech
Pilot 2068 Frixion 0,7 mm6x náplň tmavě modráŠkolní potřeby Pilot Pilot 2068 Frixion 0,7 mm6x náplň tmavě modrá190Zobrazit v obchodech
Pilot FriXion Light oranžováŠkolní potřeby Pilot Pilot FriXion Light oranžová39Zobrazit v obchodech
Pilot FriXion Light 009 růžováŠkolní potřeby Pilot Pilot FriXion Light 009 růžová39Zobrazit v obchodech
Pilot RexGrip BeGreen mikrotužkaŠkolní potřeby Pilot Pilot RexGrip BeGreen mikrotužka49Zobrazit v obchodech
Pilot Pintor Fine černá 151232 popisovačŠkolní potřeby Pilot Pilot Pintor Fine černá 151232 popisovač60Zobrazit v obchodech

Po kliknutí na odkaz “Zobrazit v obchodech” budete přesměrováni na srovnávací portál Heureka. Na něm si můžete porovnat ceny jednotlivých obchodů a přečíst si recenze a hodnocení potřeb značky Pilot od jejich uživatelů.

Pilot: Japonská společnost s dlouholetou tradicí

Společnost Pilot vznikla už v roce 1918 v Japonsku. Za její více než stoletou tradici již pronikla na trhy po celém světě. Díky své inovativní technologii, která vám umožní vygumovat i to, co napíšete perem a ne jen tužkou, si získala zástupy příznivců.

Zakladatelé Ryosuke Namikii a Masao Wada nejdříve svůj podnik nazvali podle jména prvního z nich, název The Pilot Pen se však ujal už v roce 1938. Před třiceti lety pak firma přešla na název Pilot Corporation, pod kterým ji známe dnes.

I když má společnost dodnes hlavní centrálu v Tokiu, expandovala během svého působení na všechny obydlené kontinenty. Středem evropského odvětví je pak Francie. Produkty značky Pilot prodávané u nás jsou rovněž vyrobeny ve Francii, kde tamní továrna vyprodukuje až 40 milionů per ročně.

Převratná technologie ve výrobě psacích potřeb

Společnost Pilot neustále vyvíjí a inovuje své produkty. Nejvýraznější stopu na trhu s psacími potřebami zanechal objev produktu FriXion. Za výrobu tohoto plnícího pera získal Pilot v roce 2007 dokonce prestižní ocenění ISPA Award.

Pilot uvedl na trh s psacími potřebami hned několik technologií, které jsou v tomto odvětví dodnes hojně využívány. Kulička, díky které pero píše, je vyrobena z karbidu wolframu, což ji poskytuje výjimečnou tvrdost a odolnost. Pero Pilot vám tak vydrží i několik let. Její otáčení během psaní navíc vytváří teplo, díky němuž lépe funguje inkoust.

Výhradním patentem společnosti Pilot je také takzvaný Hi-Tecpoint. Tento vynález z roku 1984 umožňuje díky speciálnímu uložení již zmíněné kuličky plynulé dávkování inkoustu. S perem Pilot se tak nemusíte bát kaněk ani přílišného množství inkoustu.

Jak funguje gumovatelné pero Pilot?

Převratná vlastnost per Pilot FriXion, u kterých lze napsaný text vygumovat, závisí na speciálním inkoustu. Společnost za léta své existence vynalezla hned několik typů inkoustů, z nichž každý nabízí trochu jiné vlastnosti. Nejvýraznějším vynálezem však zůstává objev termosenzitivního inkoustu.

Text, který perem napíšete, se totiž stane díky gumování neviditelným. Dojde k tomu z toho důvodu, že třením gumy o napsaná písmena se inkoust zahřeje na 60 stupňů Celsia, při které se zneviditelní. Pokud byste chtěli znovu vidět to, co jste vymazali, museli byste daný papír zmrazit na přibližně deset stupňů pod nulou.

Pero FriXion: Už nikdy nebudete muset škrtat

Gumovací pera FriXion jsou bezpochyby nejprodávanějším produktem společnosti Pilot. Nejen, že s nimi nemusíte škrtat, navíc vám také jedno pero vydrží i několik let. Stačí jen vyměnit náplň. Mezi produkty najdete výrobky s různou šířkou stopy. Pero FriXion je tedy vhodné i pro ten nejjemnější rukopis. Pilot FriXion Ball je ideální volbou pro každodenní psaní poznámek. Jeho modré provedení se skvěle hodí jako náhrada jiného pera nebo propisovačky. Produkt je však k dostání i v jiných barvách jako například v červené nebo zelené. Chcete-li vyměnit barvu, kterou píšete, nemusíte si ani kupovat celé pero. Stačí jen snadno vyměnit náplň. Při jejím výběru si jen vždy dávejte pozor na tloušťku jednotlivých hrotů, abyste měli stále stejně krásné písmo jako jste zvyklí.

Hodnocení: %
Cena:

Vyzkoušejte také gumovací fixy

Chtěli byste si něco vyznačit v učebnici, ale nesmíte do ní psát? Se zvýrazňovači Pilot to není žádný problém. Až napíšete test nebo složíte zkoušku, vše zase snadno vygumujete a kniha bude jako nová. Pořídit si můžete buď třeba klasický růžový zvýrazňovač Pilot FriXion Light nebo si rovnou koupit celou sadu. S těmito fixy můžete vyznačovat, mazat a znovu vyznačovat kolikrát jen chcete. Pilot má v nabídce i fixy se slabšími hroty, než mají ty určené ke zvýrazňování. S Pilot FriXion sadou fixů namalujete jakýkoli obrázek nebo vyplníte kterékoli omalovánky. Když přetáhnete, nic se neděje, jednoduše čáru vygumujete a už ji nikdo neuvidí.

Hodnocení: %
Cena:

Pilot nabízí i mikrotužky z recyklovaného plastu

Ani výrobci gumovatelných per není lhostejné životní prostředí. Proto přišla společnost Pilot s řadou produktů pod název Begreen, které jsou vyrobené z recyklovaného plastu. Dalším ekologickým aspektem je i možnost výměny tuhy nebo náplně pera, abyste zbytečně nemuseli kupovat celé nové. Z řady Begreen stojí za zmínku především mikrotužky, se kterými díky speciální technologii využijete tuhu vždy úplně celou, a to i když dojde k jejímu zlomení. Mikrotužka Rexgrip vám také skvěle padne do ruky díky ergonomickému tvarování a modernímu designu. K dostání je hned v několika barevných provedení. Společnost Pilot přinesla za více než sto let svého fungování do světa školních a psacích potřeb řadu inovací, díky kterým se dodnes těší velké oblibě. Nejoblíbenějšími produkty jsou především gumovací pera a fixy, se kterými už nikdy nebudete muset nic škrtat.
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 5 Průměrně: 5]

Mohlo by vás také zajímat